Atòmica2022

Logo_La_Inesperada

Atòmica 2022

Directora: Inés García
País: Espanya
Any de producció: 2021
Duració: 76′
Idioma: alemany
Versió: VO subtítols castellà
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Data: dijous 24/2 a les 19:30 i dimecres 2/3 a les 19:30
Sessió recital: la projecció del dia 24/2 constarà de música en directe amb Oriol Mallart, baríton, i Carmen Santamaría, pianista. Amb la presència de la directora.
Estrena a Catalunya
Comprar entrades

Sinopsi: L’artista i cineasta Inés García (Bilbao, 1983) revisita el Winterreise (Viatge d’Hivern) de Franz Schubert, compositor fundacional del Romanticisme. Aquestes cançons per piano i veu, escrites al final de la seva vida i basades en 24 poemes de Wilhelm Müller, narren el deambular d’un caminant ferit d’amor per un paisatge nevat. Amb una càmera de 16mm, l’artista aprofundeix en el difícil art de traslladar la música, i els seus estats d’ànim, en imatges, component-ne una versió tan poètica com colpidora.
Festivals: DocumentaMadrid.

Director: Vincent Meessen
País: Bèlgica, França
Any de producció: 2021
Duració: 108′
Idioma: francès, wòlof, xinès
Versió: VO subtítols català
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Data: dissabte 26/2 a les 19:30 i dimarts 1/3 a les 16:30
Estrena a Espanya
Comprar entrades

Sinopsi: Extraordinari retrat d’Omar Blondin Diop, militant i intel·lectual senegalès, i actor de J.L. Godard a La Chinoise (1967), mort en una presó del seu país en estranyes circumstàncies amb només 27 anys. L’artista i cineasta Vincent Meessen construeix una bellíssima pel·lícula de jocs entre film i metafilm, documental i ficció, política i cinema, una narració de diferents estrats on emergeix la vida de l’Omar, relatada col·lectivament pels seus familiars, recuperadors d’aquesta memòria oblidada.
Festivals: Berlinale, DocLisboa, Ann Arbor, CPH:Dox, Hot Docs Toronto, Sheffield DocFest, FID Marseille, TBK Dakar, New York Film Festival, Viennale, TFF Torino, Pravo Ljudski Sarajevo, RID Montréal, BAFF Brussels, entre d’altres.

Director: Dominic Gagnon
País: Canadà
Any de producció: 2021
Duració: 74′
Idioma: anglès, xinès, francès
Versió: VO subtítols castellà
Lloc: cinema Zumzeig
Data: divendres 25/2 a les 19:30 amb la presència del director
Diumenge 27/2 a les 10:30 Master class Dominic Gagnon. Cinema connectat
Diumenge 27/2 a les 12:30 amb la presència del director
* 27/2, amb consumició gratuita al Bistrot
Estrena a Catalunya
Comprar entrades

Sinopsi: En Georges, un home francès que viu a Xina, comparteix vídeos a internet per explicar les seves experiències en un territori on ha arrelat, però que no deixa de ser-li estrany. L’autofilmació de l’autor, obsessiva, singular i cridanera, anirà descobrint els límits orwellians de la societat.
Dominic Gagnon és un artista multidisciplinar quebequès. Pioner en el cinema d’apropiació de les xarxes socials (RIP in pieces America, 2009), n’ha desenvolupat tota una filmografia que actualment consta de set llargmetratges.
Festivals: Play-Doc Tui, Festival dei Popoli Firenze.
Amb la col·laboració de:

Directora: Payal Kapadia
País: Índia, França
Any de producció: 2021
Duració: 96′
Idioma: bengalí, hindi
Versió: VO subtítols castellà
Lloc: cinema Zumzeig
Data: dissabte 26/2 a les 17:00 i diumenge 27/2 a les 19:30
Estrena a Catalunya
Comprar entrades

Sinopsi: El primer llargmetratge de la jove cineasta Payal Kapadia és una hipnòtica història d’amor que flueix a través d’unes misterioses cartes que l’estudiant L va escriure a l’estudiant K. Ambdós residents a l’Institut del Cinema i la Televisió del país, pateixen una situació enrevessada per la diferència de castes i el pes de les tradicions. Mentre brollen les paraules, creixen unes impressionants protestes estudiantils enfront un sistema corrupte, injust i repressiu. Un relat híbrid ple de somnis, passió i revolta, un extraordinari assaig on ressonen, entre d’altres, Marker i Pasolini. Una memorable petjada sobre l’Índia contemporània.
Premis: Oeil d’or Cannes 2021, Amplify Voices Toronto IFF, Millor Pel•lícula Festival de Mar del Plata, Premi Especial del Jurat RID Montréal, entre d’altres.
Festivals: FID Marseille, New York Film Festival, Busan IFF, Valdivia IFF, Ulaanbaatar IFF, Viennale, JI.Hlava, Festival de Cine Europeo de Sevilla, Zinebi, Muestra de cine de Lanzarote, IDFA, Lussas, Entrevues Belfort, Singapore IFF, entre d’altres.

© 2024 La Inesperada