Atòmica 2021

Logo_La_Inesperada

Atòmica 2021

Director: Hassen Ferhani
País: Algèria, França, Qatar
Any de producció: 2019
Duració: 100′
Idioma: àrab
Versió: VO subtítols català
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Data: dijous 25/2 a les 19:30 i divendres 26/2 a les 16:00
Estrena a Catalunya
Comprar entrades

Sinopsi: Malika, una dona gran i corpulenta, regeix una botiga minúscula i aïllada en les profunditats del sud d’Algèria. Sembla que allí no hi hauria de passar res, però enmig del desert hi ha un mar d’aventures. El director Hassen Ferhani (Dans ma tête, un rond-point, 2015), dibuixa un inoblidable retrat de la mà de la productora Narimane Mari (Loubia hamra, 2014). Tots dos han traçat els films més meravellosos d’Algèria els darrers anys.

Festivals: Millor realitzador emergent Locarno, Premi Oh my doc! Lussas, Entrevues Belfort, RID Montréal, Wavelengths Toronto, Viennale, Torino Film Festival, FIC Valdivia, DocumentaMadrid, entre d’altres.

Directora: Eléonore Weber
País: França
Any de producció: 2020
Duració: 79′
Idioma: anglès i francès
Versió: VO subtítols castellà
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Data: divendres 26/2 a les 19:30 i diumenge 28/2 a les 19:00
Estrena a Catalunya amb la presència de la directora
Comprar entrades

Sinopsi: En les guerres actuals, aparentment, no hi ha foscor. Per un costat, els mitjans ens en mostren les imatges. Per l’altre, les càmeres dels soldats poden fins i tot veure-hi de nit. Eléonore Weber reuneix imatges d’helicòpters en missió a Orient Mitjà per elaborar un assaig penetrant sobre mirar i ser vist, viure o morir. Reflexiona sobre tot allò que resta ocult, parafrasejant a John Huston en el seu film de postguerra Let There Be Light (1946), rodat perquè res quedés en la opacitat.

Festivals: Premi del Jurat Jove Cinéma du Réel, IndieLisboa, Pesaro Film Festival, Kassel, ZINEBI, Ji.hlava, ECRA Rio de Janeiro, Festival d’Amiens, entre d’altres.

Director: Joshua Bonnetta
País: Canadà, Regne Unit
Any de producció: 2020
Duració: 89′
Idioma: gaèlic i anglès
Versió: VO subtítols català
Lloc: Filmoteca de Catalunya
Data: dissabte 27/2 a les 19:00 i dimarts 2/3 a les 19:00
Estrena a Espanya
Comprar entrades

Sinopsi: En les remotes illes escoceses de les Hèbrides Exteriors, el realitzador i artista Joshua Bonnetta passeja amb la seva càmera de 16 mm. Forja un ric treball sensorial capturant paisatges impressionants i sons suggerents, alhora que desenvolupa un treball d’índole etnogràfic. En el seu deambular, recol·lecta històries -algunes en un preciós gaèlic- que sobrepassen el món real, relats misteriosos sovint sobre aquells que hi poden veure doble, aquí i en el més enllà.

Festivals: Berlinale Forum, Cinéma du Réel, Viennale, RID Montréal, Art of the Real New York, FIDOCS Santiago de Chile, Alchemy Film & Arts, entre d’altres.

Directora: Liliana Colombo
País: Regne Unit, Itàlia
Any de produccció: 2020
Duració: 40′
Idioma: anglès, altres
Versió: VO subtítols català
Lloc: Zumzeig Cinema
Data: diumenge 28/2 a les 12:00
Estrena a Espanya
Comprar entrades

Sinopsi: Una ruta per la globalització del desglaç. Una al·lucinant recopilació d’arxiu de les xarxes socials. Un treball sobre el llenguatge digital. La vida com a parc temàtic ple de likes. La celebració de la fi del món. No t’ho perdis! No et defraudarà!

Festivals: Locarno, RIDM Montréal, Ischia Film Festival, Festival dei Popoli, Pravo Ljudski Sarajevo, entre d’altres.

Títol original: Ochite mi sini, rokljata sharena
Directora: Polina Gumiela
País: Alemanya, Bulgària
Any de producció: 2020
Duració: 55′
Idioma: búlgar
Versió: VO subtítols català
Lloc: Zumzeig Cinema
Data: diumenge 28/2 a les 12:00
Estrena a Espanya

Comprar entrades

Sinopsi: Per un gris barri de Plovdiv, Bulgària, corre una nena de 3 anys d’ulls blaus i vestit colorit. Gaudint de la llibertat vacacional, a cada racó hi ha una descoberta de la vida. Ensurts, amistats, objectes sorprenents, aprenentatges encadenats. La realitzadora Polina Gumiela traça un meravellós retrat sobre el despertar humà a l’alçada d’obres com (Ré)créations (Claire Simon, 1992) o Svyato (Viktor Kossakovski, 2005).

Festivals: Berlinale, Thessaloniki Documentary Festival, Olympia Film Festival Atenas, Portobello Film Festival London, entre d’altres.

© 2024 La Inesperada