Qui som

Nuria_Gimenez

NúRIA GIMÉNEZ LORANG

Núria Giménez va néixer a Barcelona el 1976. Va estudiar Periodisme, Relacions Internacionals i Realització de Cinema Documental. Ha viscut a Berlín, París i Londres, on ha exercit diversos tipus de treball, la majoria sense cap relació amb el cinema ni entre ells.

 

En l’última dècada, ha anat ampliant la seva formació en seminaris i classes magistrals de diversos cineastes, entre d’altres, Isaki Lacuesta, Andrés Duque, Virginia García de del Pino, Sergei Dvortsevoi, Patricio Guzmán, Wang Bing o Frederick Wiseman.

 

El seu primer curt, Kafeneio, va ser presentat a DocumentaMadrid 2017 i a MIDBO 2017. My Mexican Bretzel, el seu primer llargmetratge, va rebre els premis de Millor Pel·lícula, Millor Guió i Millor Direcció del Jurado de Cine Español al FICX’19, Premi del Públic al Festival D’A, va participar a Rotterdam, Visions du Réel, New York Film Festival, entre desenes d’altres festivals.

Miquel

MIQUEL martí FREIXAS

Programador, docent i crític cinematogràfic. Especialitzat en cinema de no ficció i cinema contemporani. La seva pràctica es centra en la construcció de públics i la creació d’esdeveniments culturals que connectin amb la ciutadania.

 

Programador en diversitat d’espais culturals (DocumentaMadrid, États Généraux du Documentaire Lussas, Filmoteca de Catalunya, ZINEBI, Curtocircuito de Santiago de Compostel·la, Xcènctric CCCB, entre d’altres). Membre de l’equip que crea Zumzeig Cinecooperativa per reobrir el cinema Zumzeig de Barcelona en 2016-2017, guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018.

 

Docent convidat a l’ESCAC des de 2009 en la branca d’estudis de cinema documental, conferenciant convidat en diferents universitats. Com a crític, creador de la revista online Blogs&Docs (2006 – 2013), primera publicació a Espanya dedicada a l’anàlisi de cinema documental. Membre de jurat en Kinodot Sant Petersburg (2019), Festival de Màlaga (2014), RIDM Montréal (2011), Play-Doc Tui, (2009), entre d’altres.

EQUIP

Direcció i programació
Núria Giménez Lorang, Miquel Martí Freixas

Auxiliar de comunicació i producció
Albert Castillo Ortiz

Disseny i desenvolupament web

ORGANItZA:
amb el suport DE:
AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
agraïments:

Chantal Akerman Foundation, Carolina Astudillo, Isa Campo, Andrés Duque, Films 59, Isaki Lacuesta, Oliver Laxe, Pippa Meikle, Paco Poch, Pere Portabella, Zeitun Films.

© 2021 La Inesperada