Exit

exit

Des del festival La Inesperada volem donar impuls, visibilitat i camins de sortida als projectes de realització de no ficció de producció catalana. Per aquest motiu hem creat la secció Exit, focalitzada en projectes que es trobin en procés de desenvolupament. Volem ser altaveu de films en procés, escoltar els autors i contrastar opinions, així com ser un punt de trobada per a totes les persones que hi puguin estar interessades.

Exit es durà a terme en el divendres 25 de febrer de 2022 durant les dates de la segona edició del festival. Es presentaran els projectes escollits davant del públic i se’n mostrarà un fragment. Després de cada presentació i projecció, s’obrirà un torn de preguntes i de contrast de parers. A la sala, assistiran professionals del sector de diferents branques, com la producció, distribució, programació o realització, entre d’altres. Durant la jornada, apart de les presentacions, hi haurà un espai de trobada per a tots els assistents.

La inscripció a Exit és gratuita i els projectes seran seleccionats pels directors del festival. El procés de preselecció, així com tot el material de visionat i avaluació, és confidencial. Només les persones que formen part de l’avaluació en tindran coneixement, sense fer-ne cap tipus de difusió, excepte dels projectes seleccionats un cop s’hagi acordat amb els autors la seva participació.

  1. El projecte ha de comptar amb producció catalana.
  2. El projecte ha de ser de l’àmbit cinematogràfic de la no ficció, entenent aquestes pràctiques de manera oberta i flexible.
  3. L’estat de la producció s’ha de trobar entre l’inici del rodatge, amb un material mínim per poder ser mostrat, i un muntatge avançat. No s’accepten pel·lícules acabades.
  4. Els cineastes participants han de tenir una trajectòria prèvia. Com a mínim, 1 llargmetratge (60 minuts o més) estrenat en festivals internacionals o 2 curtmetratges estrenats en festivals internacionals. En cas de ser un cineasta sense aquesta trajectòria prèvia, el projecte ha d’estar:

a) produït per una productora que compleixi aquests requisits o
b) realitzat per un professional del sector cinematogràfic (director de fotografia, muntador,  sonidista, guionista, i d’altres) avalat per una trajectòria prèvia equivalent la sol·licitada als realitzadors.

    5. No hi ha cap condicionant pel fa a la duració dels projectes.

  • Dates per a la inscripció: del divendres 12/11/21 fins al dilluns 13/12/21.
  • Cal enviar un teaser, un fragment per visionar o una part del muntatge a través de plataformes de descàrrega o de visionat a: hola@lainesperada.cat
  • Cal enviar un dossier o informació de la producció al mateix email.
  • Resolució: es comunicarà a tots els inscrits la resolució de la selecció el divendres 14/1/2022 com a data límit.

Al llarg del procés, es donarà a conèixer la data exacta de la trobada i tots els detalls de la jornada. Desitgem que aquests projectes tinguin molt d’èxit, alhora de que trobin els seus camins de sortida i visibilitat. Molta merda per tothom.

© 2021 La Inesperada