2021

Logo_La_Inesperada

edició 2021

En aquesta primera edició, el festival es va dur a terme a la Filmoteca de Catalunya i al cinema Zumzeig de Barcelona, del 25 al 28 de febrer, amb projeccions que es van allargar fins a principis de març. Vam comptar també amb el suport de l’ICIC – Generalitat de Catalunya i de l’ICUB – Ajuntament de Barcelona.

El festival La Inesperada va celebrar la seva primera edició al febrer de 2021 a Barcelona. Es van exhibir títols nous i inèdits a Catalunya, d’autors locals i internacionals. Per un costat, la programació reivindicava artistes locals que, tot i que sovint tenen un bon prestigi arreu, els manca visibilitat a casa seva. I, per l’altre, consideràvem necessari donar visibilitat a unes corrents cinematogràfiques internacionals que tenen una presència escassa en el circuit local d’exhibició. El festival, alhora, va recuperar títols d’altres èpoques, obres essencials per la història del cinema i també per comprendre el present.

L’edició es va dur a terme sota l’impacte de la covid19. Durant les dates de celebració del festival existia a Catalunya un tancament perimetral de la comunitat autònoma, un confinament comarcal, un toc de queda de 22h a 6h i una limitació de l’assistència a les sales de cinema d’un 50%. A pesar d’aquestes limitacions, al festival hi van assistir 802 persones. sobre una assistència màxima de 1080 persones. En total, La Inesperada va assolir en la seva primera edició un 74,3% de l’aforament possible. Així, va tenir tant un destacable èxit de públic com un notable impacte mediàtic, sent notícia en desenes de revistes online, canals de televisió públics i programes de ràdio.

© 2024 La Inesperada