Cuadecuc

Logo_La_Inesperada

CUADECUC

La cineasta Blanca Camell (Barcelona, 1990) ha creat durant la darrera dècada un substanciós recorregut de curtmetratges. Els seus relats breus són ficcions que flirtegen amb la realitat i l’autorepresentació. El conjunt dels seus films mostra un món propi ple de viatges emocionals i maletes empaquetades, d’enamoraments i retrobaments, de records viscuts i vivències presents, de tristeses i alegries condensades en la quotidianitat, amb un talent especial per enquadrar i representar els sentiments instants abans que s’evaporin. Els seus curtmetratges han estat seleccionats en prestigiosos festivals com Locarno, Indie Lisboa, Courtisane, Coté Court, Zinebi, D’A, FIC Gijón o Punto de Vista, entre molts d’altres.

Amb la presència de l’autora.

Lloc: Zumzeig Cinema Data: dijous 22/2 a les 19:00 i dissabte 24/2 a les 12:00

Durada de la sessió: 97′
Comprar entrades

Ídols

Any: 2016. Durada: 19′ Idioma: català, francès. VO subt. anglès

En una festa a Barcelona, l’Helena espera trobar-hi un antic amant de qui encara està enamorada. La nit avança fins la matinada entre la sensualitat i el desdeny.

Tombent les heures

Any: 2018. Durada: 25′ Idioma: castellà, francès. VO subt. cast.

Una noia deambula per la ciutat entre bars, carrers i solars, sense trobar la persona que estima. La gent es para, balla, interromp el rodatge. Un poeta pintoresc improvisa estrofes. El paisatge post-industrial de Montreuil, municipi obrer i àrab, l’ajudaran a oblidar la seva soledat.

Pol·len

Any: 2019. Durada: 16′ Idioma: català. VO subt. cast.

L’Anna torna a Barcelona a passar uns dies. Passeja pel barri on va viure amb l’Àlex abans de marxar a l’estranger. Els espais semblen estranys, cada cop més transformats pel turisme de masses. El pis on convisqueren ara pertany a Airbnb.

Castells 

Any: 2022. Durada: 22′ Idioma: català, francès. VO subt. cast.

La Lara, una noia que viu a França, torna uns dies a Catalunya per allunyar-se de les seves incerteses emocionals. Es retrobarà amb carrers, pobles i tradicions, amb amigues i amors platònics que furgaran en les arrels dels records.

Renacuajos

Any: 2023. Durada: 16′ Idioma: català, francès. VO subt. cast.

Premio X Film festival Punto de Vista 2022. Estrena a Catalunya

A principis dels anys 2000, quan era preadolescent, vaig fer un viatge amb la meva família a Navarra. Vint anys més tard busco les fotos d’aquells dies però no les trobo. Renacuajos, a partir d’una anècdota familiar, reflexiona sobre la transmissió de la memòria. Com filmo o fotografio el meu fill? Quins records li estic deixant amb les imatges que creo d’ell constantment?

© 2024 La Inesperada