Programa de la segona edició!

Avui hem desvelat tota la programació del festival La Inesperada 2022!

El festival celebrarà la seva segona edició del 24 al 27 de febrer a la Filmoteca de Catalunya i al cinema Zumzeig. La seva programació inclou dues estrenes de producció catalana i diversitat de pel·lícules inèdites a Catalunya vingudes d’arreu del món.

Entre les sessions a destacar, hi trobem la projecció – recital de l’obra Winterreise de l’artista i cineasta basca Inés García, basada en el Winterreise (Viatge d’hivern) de Franz Schubert. Una sessió acompanyada amb música en directe a càrrec del baríton Oriol Mallart i de la pianista Carmen Santamaría.

També l’estrena de pel·lícules llorejades arreu del món que no tenen canals de distribució a Catalunya, com és el cas del film The Night of Knowing Nothing de la cineasta índia Payal Kapadia (Premi Ull d’Or Cannes 2021) o el retrat de l’activista senegalès Omar Blondin Diop, actor de Godard a La Chinoise i mort en estranyes circumstàncies amb només 27 anys, esbossat per l’artista Vincent Meessen. Entre altres sessions, comptarem amb la presència de l’artista i cineasta canadenc Dominic Gagnon, qui elabora films a partir de l’arxiu d’internet i que oferirà una master class, o també una projecció i col·loqui entorn de la figura del mític cineasta colombià Luis Ospina (1949 – 2019), cineasta fundador del concepte “pornomisèria” i del fals documental.

Per enfortir el seu compromís amb el cinema català, el festival La Inesperada estrena, per un costat, els llargmetratges: D’Ombres, el retrat que el cineasta Joan Tisminetzky ha realitzat al director de fotografia Tomàs Pladevall (Premi Gaudí d’Honor 2022) i el film rodat a Srebrenica, Bòsnia, Terra remoguda, codirigit pel cineasta català Guillermo Carreras-Candi i la cineasta macedònia Kumjana Novakova. I, per un altre costat, presenta la trobada EXIT, per a pel·lícules de no-ficció en procés de desenvolupament, on quatre projectes seran presentats i debatuts davant del públic. Els projectes seleccionats són Elegy of a city d’Irene Bartolomé, Pompeia de Maria Castan de Manuel, The blue flower in the land of technology d’Albert Garcia-Alzórriz i El passat serà millor d’Albert Kuhn.

Trobareu tota la programació completa en aquesta mateixa web. Desitgem us agradi! Us hi esperem!

© 2024 La Inesperada